Slim shoppen in de sale doe je met deze tips

De sale is in volle gang en ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met deze periode. Natuurlijk vind ik het heerlijk om een item af te rekenen met meer dan 50% korting. Maar vaak is het zo druk in de stad dat ik geen zin meer heb om überhaupt te gaan shoppen of kom ik met sale aankopen thuis die ik vervolgens nooit aantrek. Zonde! Ik heb dan ook een aantal tips die ik altijd toepas wanneer ik ga sale shoppen. Hier komen ze!

Sale shoppen tips

1. Doe een check-up van je kledingkast voordat je gaat sale shoppen

Zo weet je precies wat je hebt en wat je dus niet moet kopen/niet nodig hebt. Een derde gestreepte top is absoluut overbodig in mijn kledingkast. Maar wat nog ontbreekt in mijn kledingkast is een simpele zwarte culotte. Maak een lijstje van items die je nog nodig hebt en zoek daar het eerst naar als je gaat shoppen in de sale.

2. Koop alleen sale kleding wat goed past

Een top of broek kan nog zo mooi zijn (of is die dat omdat die zo fiks afgeprijsd is?) als die twee maten te groot is, moet je hem gewoon terughangen. Je trekt het echt niet aan, ook al zeg je tegen jezelf dat het mooi oversized valt. Ik spreek uit ervaring 😉. Bespaar tijd, geld en moeite en shop alleen nog sale items die ook daadwerkelijk goed passen. Jij blij, je portemonnee blij en je kledingkast blij!

3. Wees geduldig

Vooral bij winkels als Zara en Mango waar je verschillende afprijs rondes hebt. Het zou extra zuur zijn als de broek of top die jij met 30% korting kocht nu een kaartje heeft met 70% korting eraan. Geduld loont! Ook bij warenhuizen als de Bijenkorf kun je met een beetje meer geduld de mooiste (designer) items met fikse kortingen scoren.

Sale shoppen tips

4. Online sale shoppen boven offline sale shoppen

En dan met name in het weekend is mijn gouden tip: blijf thuis haha! Als je gaat sale shoppen ga dan online shoppen of doordeweeks als je liever offline shopt. Niks is frustrerender dan die lange rijen bij de kassa en pashokjes. Om nog maar niet beginnen over de grote zooi wat sale met zich meebrengt. Sale shoppen is tien keer leuker thuis achter je laptopje met een lekkere kop thee in je pyjama, niet ;)? En ook kun je er als eerste bij zijn door crazy vroeg (of laat) op te staan op de dag dat de sale van start gaat. Zo ben je altijd verzekerd dat je hetgeen wat je wilt scoren ook daadwerkelijk hebt en niet bent misgelopen.

5. Ga voor kwaliteit en investeer

Dure merken als The Kooples, Scotch & Soda, Sandro en Levi’s (om er een paar te noemen) hebben ook sale. Investeer in kwalitatief goede sale kleding zoals een leren jas, schoenen of jeans. Vaak zijn dit soort essentials en basics ook afgeprijsd en kun je ze met 70% korting afrekenen. Je kast is je dankbaar en jij hebt weer mooie items waar je lang van kunt genieten en die overal bij passen. Als dat niet slim sale shoppen is, yes!

Wat shop jij graag in de sale?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *