De mom jeans is een blijvertje, ook in 2017

Mom jeans inspiratie

Vertel eens: hoe vaak trek jij je skinny jeans nog aan? Ik zeker niet meer dan drie keer in een week, terwijl dat vroeger een stuk meer (bijna elke dag) was! Waar ik hem voor vervang? Mom jeans (en rokjes 😉)! De comeback van deze nineties jeans is er eentje die lang blijft. Ik heb mijn favorieten uitgezocht en geef een paar tips hoe je deze jeans kunt stylen dit seizoen!

Mom jeans staan mooi bij elk figuur

Ik lees hier en daar dat mom jeans niet mooi zou staan bij meiden die wat vollere heupen en dikkere benen hebben. Onzin! Ze staan juist mooi bij meiden met rondingen. Doordat de jeans een hoge taille heeft, kun je die mooi accentueren door topjes erin te dragen en een grote riem om te doen. Ook als je klein bent en korte benen hebt hoef je de deze jeans zeker niet te laten liggen. Je rolt de pijpjes op en draagt hakken eronder en je rockt die jeans met gemak. Zelf vind ik het ook leuk om sneakers onder deze jeans te dragen. All Stars of Vans staan heel leuk, maar ook witte sneakers geven de jeans een sportieve boost.

Mijn mom jeans favorieten

Topshop is één van mijn favoriete jeans brands. De lengtematen beginnen vanaf 28, hoera! Mom jeans van Topshop vind ik heel fijn, maar ik heb de mijne helaas moeten verkopen omdat die toch iets te groot was.  Op dit moment heb ik mom jeans van Primark in drie verschillende kleuren. Zwart, licht en midden blauw. Ze hebben geen scheuren en bleek vlekken. Ze zijn gewoon lekker plain en simpel. Dat vind ik het mooist en het is ook het makkelijkst met de rest van mijn kledingkast te combineren.

De mommy jeans van Bershka en Urban Outfitters lijken mij ook heel mooi. Vooral omdat ik andere bloggers erin heb gezien en het hun allemaal goed staat. Ik heb zelf geen broeken van deze merken, maar wil ze zeker een keer proberen en kijken hoe ze mij staan!

In een nieuw jasje

Ook de mom jeans is onderhevig aan trends. Retailers spelen heel goed in op deze comeback door hem in een nieuw jasje te steken. De ene keer is het een succes: mom jeans met toffe lace-up details aan de zijkant. De andere keer is het een grote, grote fail: de Topshop mom jeans met doorzichtige vlakken bij de knieën. Die broek ging zelfs viral haha! Ik houd het lekker bij de classic fit, daar raak ik het minst snel op uitgekeken.

Hoe style je de mom jeans

De styling mogelijkheden met deze jeans zijn eindeloos. Waar die vroeger veel in vrije tijds outfits werd gedragen is dat tegenwoordig niet meer het geval. Ze gaan aan naar school en zelfs naar kantoor (dan doel ik natuurlijk op kantoren waar geen dressscode van toepassing is). Deze vier combinaties zijn zeker geslaagd met deze jeans.

Casual chic
Het is netjes maar ook casual. Je combineert je mommy jeans met een simpele witte blouse en draagt er sneakertjes onder. Of een blazer met een gestreept T-shirt eronder en hakken. Als je een kledingstuk of een paar schoenen met een chic en casual element aan je outfit toevoegt, it’s all good in de jeans department!

Office proof
Ga voor een jeans zonder scheuren en vlekken. En het liefst in een donkere kleur. Dit staat netter en geeft de jeans een wat minder vrije-tijds broek gehalte. Een simpele blouse, hakken en mooi horloge maken deze outfit helemaal office appropriate. Knal een kleurtje op je lippen en je bent een echte girlboss in je mom jeans.

Weekend vibes
Over vrije-tijds broek gesproken, als er een spijkerbroek die stempel mag dragen zijn het mom jeans wel. Heerlijk als je een weekendje helemaal niks hebt gepland. Op je gemak boodschappen doen en het huis schoonmaken, even een rondje slenteren door de stad, serie bingewatchen. Dit alles kan prima in deze jeans met een comfy sweater en sneakers. Niks maar aan doen.

Sexy en party style
Is de planning toch verandert en ga je stappen met je vriendinnen? Dan verruil je die sweater toch gewoon voor een mooie cami top, statement riem en een stel hoge hakken. Je haar even opsteken en een paar statement oorbellen in en jij en je mommy jeans zijn klaar voor een night in town!

Foto’s: What She Said & Pinterest

Hoe combineer jij mom jeans?

13 Reacties

 1. 07/05/2017 / 20:55

  Ik hou van deze broeken! Ik heb zelf echt wel heupen en billen en vind hem juist zo mooi omdat hij een smalle taille accentueert. Ik leef in de mijne van H&M! Zelf draag ik m het liefste met loafers.

  • 08/05/2017 / 17:37

   Dat vind ik dus ook met deze jeans, het accentueert je taille en laat je rondingen ook op een goede manier zien, love it! Loafers eronder staat ook heel cute, eindelijk kunnen open schoenen weer aan!

 2. 07/05/2017 / 17:08

  Yes! Ik zoek nog steeds naar een perfecte in het zwart of donkere denim. Of ze zijn belachelijk duur (voor mijn begrip) óf het model zit voor geen meter… Ik zoek nog even door, want ze zijn zo leuk!

  • 08/05/2017 / 17:34

   Klopt, zwarte en vooral grijze mom jeans zijn lastig te vinden. Heb zelf een zwarte van Primark die ik prima vind qua model en prijs. Stradivarius heeft volgens mij ook wel mooie exemplaren en die zijn ook niet zo duur.

 3. 07/05/2017 / 16:58

  Yes! Ik hou van mom-jeans 🙂
  Ze zijn zo heerlijk comfortabel vergeleken met skinny jeans.

  • 08/05/2017 / 17:29

   Inderdaad, ook helemaal geen last meer van die naad afdrukken in je been haha!

 4. 06/05/2017 / 20:02

  Haha, nu ik erover na denk draag ik inderdaad nog amper een skinny jeans. Naast dat het zo fijn zit is het ook nog eens heerlijk om te combineren! Maakt de outfit toch een stuk interessanter!

  • 08/05/2017 / 17:31

   Haha, grappig hé! Ben ik helemaal met je eens, vind mom jeans een outfit gelijk een stuk meer pit en power geven (als je hem goed styled).

 5. 06/05/2017 / 11:27

  Ik wil nog zo graag een mom-jeans! Moet er alleen eentje in petite-size vinden. Het liefst shop ik broeken in de winkel zodat ik kan passen maar kleine maten vind je meer online dus ga ik me er toch maar aan wagen! Ik vind het echt heel cool staan.

  • 06/05/2017 / 15:19

   Ik ken de struggle, en kan Topshop echt aanraden! Het ging de eerste keer bij mij niet vlekkeloos qua taille maten, maar de lengtematen zijn in ieder geval perfect! En volgens mij heeft ASOS ook een petite collectie met leuke mom jeans. Succes!

 6. 06/05/2017 / 10:17

  Ik wil nog steeds een mom jeans hebben! Ik had er laatst één gepast bij de H&M, maar ten eerste vonden mijn moeder & zus die niet leuk én ten tweede leek het alsof hij bovenaan wat te strak zat. Alsof het een stof was die totaal niet meerekte. Maar ik vond de broek wel heel cool en was al van plan om hem aan de lezers van m’n blog te laten zien. En eigenlijk ook wel met de vraag of zij mom jeans ook leuk vinden of dat het misschien écht niet kan (omdat je dan al snel geen vorm meer hebt, haha)

  • 06/05/2017 / 15:16

   Als jij hem mooi vindt staan, zou ik die jeans gewoon kopen! En het is zeker een goed voorbeeld bij een artikel over mom jeans. Ik vind het in ieder geval een leuke broek die prima kan 😊!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *