Home Look of the day Look of the day: Sporty meets Clueless

Look of the day: Sporty meets Clueless

Door Lana 09/03/2018
Look of the day: Sporty meets Clueless

Blazer: Mango | Jeans: Weekday | T-shirt: Weekday | Oorringen & kettinkjes: Love & Pieces | Riem: Esprit | Tas: The Kooples | Sneakers: Reebok | Zonnebril: Love & Pieces

Toen ik deze roze geruite blazer van Mango spotte in hun shop kreeg ik meteen mega Clueless vibes. De ruitjes blazer is echt een musthave in je wardrobe en je kunt hem bij wijze van op elke hoe van de straat wel aanschaffen. De klassieke Prince of Wales check blazer is de meest voorkomende variant. Veel meiden dragen hem in de leukste outfits op Instagram en op verschillende fashionblogs komt dit exemplaar vaak voorbij.

Wat mij trok in deze ietwat preppy geruite blazer is ten eerste de kleur. Een roze geruite blazer is niet iets dat je veel ziet en waarbij je denkt, hé dat is leuk! Dat laatste kwam bij mij pas nadat ik de blazer wat vaker had ‘gezien’. Zo’n typisch gevalletje ‘It’s growing on me’. Daarom besloot ik er een outfit omheen te stylen. Een outfit die ik zelf zo zou dragen naar kantoor.

Preppy & sporty

Ik houd van het mixen van verschillende stijlen. Deze look of the day is daar een goed voorbeeld van. Sportieve elementen door de oldskool sneakers van Reebok en een simpel wit T-shirt van Weekday. Weekday is een merk op mijn fashion radar. Hun jeans schijnen heel fijn te zijn en ik zie veel mooie basics op hun website voorbijkomen. De straight leg jeans kwamen ook al voor in mijn wishlist en ik denk dat ik die binnenkort ga aanschaffen.

De geruite blazer geeft deze outfit een instant preppy boost, maar door de rest niet al te classy te maken wordt deze look niet té preppy. Ik vind de sportieve en casual uitstraling van de jeans en sneakers heel leuk in contrast met de preppy blazer. En juist omdat het zo’n uitgesproken kledingstuk is haalt het de look helemaal op naar mijn mening.

Statement kleding

Opvallende kleding, zoals deze blazer, kunnen je misschien een beetje afschrikken. Hoe ga ik dit combineren, is dit niet te opvallend, is dit wel mijn stijl? Allemaal gedachten die door je hoofd spoken. Maar als je bedenkt dat wanneer je het statement item ‘down dressed’ met basic items uit je kast het juist een super leuk kledingstuk is, is zo’n opvallend item gelijk niet meer zo heftig. Dus ik zeg: meer statement kleding in je wardrobe ;)!

Wat vind jij van deze look en de geruite blazer?

Dit vind je misschien ook leuk

4 comments

Fashtic 09/03/2018 - 20:07

Ik ben helemaal weg van de blazer, love it! ik zie zulke blazers inderdaad veel voorbij komen, misschien moet ik ook eindelijk eentje aanschaffen haha. Je hebt echt een hele goede stijl.

Reply
Laura | Style and Sushi 09/03/2018 - 16:49

Ahh wat een heerlijk lookje is dit! Hoe vet is die blazer!

Reply
Sija 09/03/2018 - 15:07

Wat is je blog leuk geworden Lana! Ziet er mooi uit 🙂 Leuke look heb je samengesteld!

Reply
Janne 09/03/2018 - 08:58

Heel leuk lookje dit 🙂

Reply

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.