Home Fashion 6x Leuke Nederlandse fashion webshops

6x Leuke Nederlandse fashion webshops

Door Lana 16/10/2016
6x Leuke Nederlandse fashion webshops

Via Instagram kom ik regelmatig de leukste fashion webshops tegen. En dan heb ik het niet over de big names zoals Loavies, Modemusthaves en Come Get Fashion (om er maar een paar te noemen). De fashion webshops in dit lijstje zijn (denk ik) nog niet zo heel bekend en het leek me daarom wel leuk om ze met jou te delen. Misschien ken je ze al wel, misschien niet; maar het is altijd leuk om nieuwe shop plekjes van eigen bodem te ontdekken niet!? De titels zijn klikbaar. Let’s go!

1. Imagine by Kim

Fashion webshop Imagine by Kim

Ik begin met de winkel + webshop Imagine by Kim. Ik volg ze al een tijdje op Instagram en blogger May (van OhMayGod) werkt in de winkel in Rotterdam en geeft op Insta af en toe een kijkje BTS, super leuk vind ik dat altijd. De kleding en styling super is altijd on point en het is ook nog eens betaalbaar! Als ik weer een keer in Rotterdam ben, wil ik zeker even een bezoekje brengen aan de winkel! Voor nu kijk ik graag rond in de webshop en doe ik gelijk inspiratie op door de toffe outfits die ze samenstellen.

Voor meer leuke fashion webshops klik snel verder!

2. Love & Pieces

Love & Pieces - leuke fashion webshops

Natuurlijk kan mijn webshop niet ontbreken in dit lijstje ;). Voor degene die het niet weten, sinds 2012 heb ik een sieraden en accessoires webshop. Het heette eerste Lana’s Sieraden maar sinds 2017 heeft de shop een nieuwe naam en layout. Op Love & Pieces vind je leuke sieraden, variërend van minimalistische oorbellen tot statement kettingen en accessoires. Tijdloos maar ook volgens de laatste trends. Ik vind het superleuk om de leukste sieraadjes en accessoires uit te zoeken en hoop in de toekomst ook een paar toffe merken aan de webshop toe te voegen. Ik zou het superleuk vinden als je een kijkje neemt op mijn webshop :).

3. Guts & Gusto

Fashion webshop Guts & Gusto

Een winkel + webshop bij mij in de buurt, namelijk Enschede. Je kunt hier terecht voor wederom betaalbare fashion, schoenen en accessoires. Naast Guts&Gusto hebben ze ook nog een eigen merk genaamd GirlsBehindGuts. Ik kende de winkel al, maar wist niet dat ze niet meer in het centrum gevestigd waren. Ze zitten nu in een groot tof gebouw net wat meer buiten het centrum. Ik ben er nog niet geweest maar op foto’s ziet het er echt heel groot uit, ook hier wil ik nog graag een keer heen!

4. Yeez Louise

Fashion webshop Yeez Louise

Deze webshop kwam ik een paar dagen geleden tegen via Instagram en ik was gelijk onder de indruk van de foto’s en styling. Yeez Louise verkoopt alleen kleding, voornamelijk fijne sweaters en T-shirts met een toffe en eigen ontworpen opdruk. Nu hebben ze recent ook hele gave gilets aan het assortiment toegevoegd en I love and want it! De prijzen liggen iets hoger dan bij de andere twee shops, maar de eigenaresse, Liz Louise neemt kwaliteit heel serieus. De prints, fotografie en styling komt ook allemaal van haar hand, respect!

5. Daylliance

Fashion webshop Daylliance

Nog zo’n tof fashion label van eigen bodem is Daylliance. Waarschijnlijk heb je hun Kiss Kiss suit (love it!) al bij verschillende bloggers voorbij zien komen op hun Insta feed. Owners Sanne en Milou zijn het label in 2015 gestart en begonnen from scratch. Zelf ontwerpen maken, de stoffen in Instanbul uitzoeken en een manufacturer zoeken die hun producten fabriceert. Dat hele proces hebben ze bijgehouden op hun blog en zo krijg jegelijk een kijkje achter de schermen. Heel interessant en leuk om de weg naar het eindproduct te kunnen volgen. Zeker een label om in de gaten te houden!

6. Moonloft

Concept store Moonloft

(Foto: NSMBL)

Een jaar geleden schreef ik over de opening van de concept store Moonloft in Zwolle. Over een paar weken opent Irene’s tweede vestiging in Arnhem. Girlboss over there! Naast twee winkels is er een webshop waar je naast interieur spulletjes ook kleding & lingerie kunt shoppen. Van merken als Love Stories, Native Youth, Matt & Natt en hey daar zijn ze weer Daylliance. In de winkel heb je meer leuke kledingmerken die je kunt shoppen waaronder Things I Like Things I Love. Ik ga snel weer eens langs in de winkel in Zwolle, ben er na de opening niet weer geweest, wordt hoog tijd!

Kende jij deze fashion webshops al of nog niet?

Dit vind je misschien ook leuk

10 comments

Reza 13/01/2018 - 15:22

Leuke webshops! Wij (www.dastoon.com) zijn ook een Nederlanse webshop waarop Nederlandse (jonge) modeontwerpers hun producten direct aan klanten verkopen.

Reply
irene 17/10/2016 - 20:56

Jeeeej, leuk nieuwe webshops hihi !! Liefs X

Reply
Marit 17/10/2016 - 10:32

Leuk! ik kende Moonloft wel al erg leuke winkel!

Reply
Dineke 16/10/2016 - 21:24

Oeh, ik kende ze allemaal nog niet. Dank je wel!

Reply
Janne 16/10/2016 - 20:40

Altijd leuk om wat meer te horen over nederlandse winkeltjes! een paar kende ik er al 🙂

Reply
Anke 16/10/2016 - 19:27

Deze webshops kende ik nog niet, bedankt voor de tips! Xx

Reply
Sija 16/10/2016 - 18:51

Leeeuk! Ik kende alleen Guts & Gusto hihi.

Reply
Joanne 16/10/2016 - 16:44

Leuke tips! 🙂 Ik kende Guts&Gusto & Moonloft al, maar ga nu zeker ook even op die andere sites kijken!

Reply
Lilia | Lily Like 16/10/2016 - 14:15

Superleuke winkels, ik kende alleen Moonloft! xo

Reply
Marlissa 16/10/2016 - 11:20

Leuk, ik kende re nog geen 1 haha

Reply

Plaats een comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.